en
Döntő - információk a versenyről
2016.03.01.

Döntő - információk a versenyről

Kedves Versenyzők, Felkészítő Tanárok!

Pénteken, a terepi nappal kezdetét veszi az idei Hungarian Geographical Contest harmadik, egyben utolsó döntő fordulója. 

A döntőre való regisztráció pénteken fél 12-től veszi kezdetét, ahol a diákok a másnapi szóbeli forduló sorszámait is kihúzzák vagyis azt, hogy szombaton hányadikként fognak a zsűri elé kerülni. A kétnapos verseny során a diákok az első napon egy rövid előadáson vesznek részt, mely témája a tereppel illetve annak földrajzi hátterével lesz kapcsolatos. Erre a diákok mellett a kísérők is bemehetnek. Ezt követően a diákok két csoportban kimennek a terepre, a kísérők számára pedig kezdetét veszi a Földrajzi Nap. A délután folyamán a területhez kapcsolódó feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek. A pénteki napon összesen 30 pontot szerezhetnek, az írásbeliről hozott 20 pont mellé. 

A szombati napon reggel 9-kor a Kari Tanácsteremben folytatódik a döntő. Egy rövid tájékoztatót követően megkezdődik a verseny, ahol három típusú feladatban kell helyt állniuk a legjobbaknak. Az előző nap kihúzott sorszám szerint, növekvő sorrendben lesznek szólítva a diákok. A feladatok után kint várakoznak majd. Miután az összes versenyző végzett, a zsűri összeül, a szóbeli fordulón szerzett 50 pontot és a terepi valamint írásbeli fordulók pontjait összesíti és megállapítja a végső sorrendet. 

A díjátadó tervezett időpontja 13 óra, az eredményhirdetésen mind a diákok mind kísérő tanáraik oklevélben és értékes tárgyjutalomban részesülnek, az első négy helyezett pedig (amennyiben nem töltötte be 19. életévét) elnyeri a pekingi utazás jogát. 

printer

Támogatóink

Támogatóink