en
Véget ért a 15. HunGeoContest, megvannak az olimpikonok
2024.03.24.

Véget ért a 15. HunGeoContest, megvannak az olimpikonok

2024. március 22. pénteken és március 23. szombaton zajlott a 15. HunGeoContest utolsó, döntő fordulója Pécsett, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán. A versenyzők három komplex, változatos kompetenciákat is igénybe vevő versenyfordulóban mérettettek meg. A pénteki napon Multimédia teszten, majd terepi megfigyelésben és tesztben versenyeztek, majd szombaton a szóbeli döntőn prezentációval és szóbeli feleletekkel bizonyíthatták rátermettségüket.

A versenyzők rendkívül szoros versenyben szerezhették meg helyezéseiket. Kivételt képez ez alól a verseny győztese, aki magabiztosan teljesített az egész versenyévadban, az online teszttől az írásbeli fordulón át a döntőig bezárólag. A döntő forduló résztvevői és eredményeik:

Helyezés

Név

Iskola

Felkészítő tanár(ok)

1.

Kurják Szabolcs

Gödöllői Török Ignác Gimnázium

Guba András

2.

Hajdu Márton

Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium

Kádárné Szalay Eszter

3.

Kaposvári Péter Gergő

Avasi Gimnázium, Miskolc

Nyíri Zoltán

4.

Horváth Gábor

Koch Valéria Iskolaközpont, Pécs

Baumgartnerné Wigand Katalin

5.

Debreczeni Csaba

Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

Bálint Dóra; Tóth Sándor

6.

Demők Ákos

Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium

Farkas Csongor

7.

Tamás Ágoston

ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium

Darabos Kata

8.

Molnár Benedek

Szekszárdi Garay János Gimnázium

Dr. Bodnárné Eőri Györgyi

9.

Lovász Mátyás Károly

Budapesti Piarista Gimnázium

Bán Róbert

10.

Keresztesi-Kiss Máté

Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium

Vizy Zsolt Antal

A döntő forduló tétje nem csupán az országos versenyen megszerezhető helyezésekről és a hozzájuk kapcsolódó díjakról szól. A HunGeoContest a nemzetközi földrajzi diákolimpia, az iGeo magyar csapatának válogatóversenye is. A csapatba a HunGeoContest első négy helyezettje szerez magának keretet. 2024 augusztusában a magyar olimpiai csapat tagjai tehát: Kurják Szabolcs, Hajdu Márton, Kaposvári Péter Gergő és Horváth Gábor. Kísérőik a HunGeoContest versenyigazgatója és a PTE TTK dékánja, Dr. Trócsányi András, valamint a verseny koordinátora és a PTE TTK adjunktusa, Dr. Máté Éva. Az idei iGeo helyszíne nem más, mint Dublin, Írország.

Jövőre is folytatódik a HunGeoContest, a 16. versenyévad regisztrációját 2024 szeptemberében fogjuk megnyitni. Várunk minden érdeklődő középiskolás diákot, aki jól beszél angolul, otthonosan mozog a földrajz világában és nyitott a kihívásokra! A tét továbbra is nagy lesz, hiszen 2025-ben az iGeo helyszíne nem más, mint Thaiföld!

printer

Támogatóink

Támogatóink