en
Minden idők legjobb szereplése földrajzi olimpián
2021.08.15.

Minden idők legjobb szereplése földrajzi olimpián

Minden kicsit más volt: idén nem utaztunk sehová, a csapatot Pécsett láttuk vendégül, a verseny minden része online volt. Versenyzőink kiválóan alkalmazkodtak a szokatlan körülményekhez, így minden idők legjobb szereplését ünnepelhetjük, amelynek fénypontjaként Csada Lili megszerezte a magyar csapat történetének második aranyérmét!

Isztambul lett volna a házigazda, de Péccsel kellett beérni: a keddtől vasárnapig tartó versenyen a  fordulók nem változtak, persze, a terepi megmérettetés azért így kicsit szokatlan volt. Mindez talán még javunkra is szolgált, hiszen a versenyt egy arany- és két ezüstéremmel zártuk, és mind érmekben, mind helyezési számokban a valaha volt legjobb eredményt értük el. 

Csada Lili (Kőbányai Szent László Gimnázium, Budapest) egyenesen szenzációs eredményt ért el, hiszen összesítésben 10. helyzettként akasztották (volna) nyakába az aranyérmet. Balogh Zsófinak (Révay Miklós Gimnázium, Győr) a 31., Verkmann Dávidnak (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest) a 40. hely ezüstözte be a napját. A három érmesünk mellett Vitkovics Patriknak (Zrínyi Miklós Gimnázium, Zalaegerszeg) is szívből gratulálunk eredménye és helytállása miatt, de az érmekről lecsúszott. 

Versenyzőink nevében is köszönjük a szülőknek, tanároknak, iskoláknak, felkészítőknek a támogatást, köszönjük az EMMI és a Nemzeti Tehetség Program anyagi támogatását és köszönetet mondunk a PTE TTK és a Földrajzi és Földtudományi Inézet részére, akik a nyugodt versenyzés feltételeit biztosították. 

printer

Támogatóink

Támogatóink