en
Minden idők legjobb olimpiai szereplése Bandungban
2023.08.13.

Minden idők legjobb olimpiai szereplése Bandungban

2023. augusztus 8. és 13. között 19. alkalommal került megrendezésre az International Geography Olympiad (iGeo) földrajzi világverseny 16-19 éves tanulóknak. Egy év kihagyás és két online olimpia után végre újra személyesen találkozhattak a versenyzők, a helyszín az indonéziai Jáva szigetén fekvő Bandung városa volt. A magyar csapat két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerezve valaha volt legjobb eredményét érte el. 

A legjobb helyezést Bérczy Barna érte el, aki először szerepelt az olimpián. Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának tanulója összesítésben a 7. helyezést csípte meg, ami ebből a szempontból is a valaha volt legjobb eredmény. 

Tizedpontokkal maradt le tőle, és a nyolcadik helyen szintén aranyéremmel gazdagodott Kurenkov Efim, a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanulója, aki tavalyi online bronzérme után idén felért a csúcsra.

Nem kell szégyenkeznie a két másik magyar versenyzőnek sem. Ezüstéremmel gazdagodott Lontay Olivér, a Milestone Institute hallgatójaként volt képes megismételni tavalyi éremszerzését.  Hajdu Márton, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója pedig egy bronzzal tette teljessé a magyar éremkollekciót.

A nem hivatalos éremtáblázaton ezzel az eredménnyel Magyarország Románia mögött, Szingapúrral holtversenyben a második helyen zárt. Sőt: egy csapásra megdupláztuk aranyaink számát, hiszen eddig összesen kettőt szereztek versenyzóink, Kaszap Kinga és Csada Lili.

A versenyzők még nem térnek haza, hiszen a szervezők jóvoltából vulkánokat, ősi templomokat és Bali csodás tengerpartjait érintő kirándulásra indulnak Indonézia tájain és csak augusztus 21-én érkeznek Budapestre.

A HunGeoContest csapata sok szeretettel gratulál minden versenyzőnek, szülőnek, felkészítőnek!

printer

Támogatóink

Támogatóink