en
15. iGeo - 10. magyar részvétel - első MAGYAR ARANY!
2018.08.15.

15. iGeo - 10. magyar részvétel - első MAGYAR ARANY!

Csapatunk nem csak hogy helytállt, hanem várakozáson felül teljesítve, remek versenyzéssel csodás eredményt ért el Québec-ben, a 15. alkalommal megrendezett iGeo versenyen. Kszap Kinga megszerezte hazánk első aranyérmét a földrajzi olimpiák évtizedes történetében, Mészáros Márton ezüst, Mészárik Márk bronz medáliával távozhatott, de Bodansky Benjámin szereplésével is nagyon elégedettek voltunk, még ha neki most nem is jött össze az érem. 

Aranyérmesnek lenni esetünkben azt jelenti, hogy bekerülni a világ azévi 16 legjobb versenyzője közé. Ez a bravúr jött most össze Kingának, aki végig amolyan "surranópályán" haladt: nem nagyon beszélt arról, mi hogyan sikerült neki, pedig a verseny legnehezebb részében, az írásos tesztben pontszáma alapján a 9. lett, és a terepen is megcsípett egy 21. helyezést. Marci végig egyenletesen jól teljesített, bízott is az éremben, de ő maga is meglepődött, milyen szépen csillogott, amit a nyakába akasztottak. Márk reálisan mérte fel a saját erősségeit, és kiemelkedően jól teljesített a sajnos viszonylag kis súllyal a végső pontszámba kerülő multimédia teszten. Beni pontszámban nem maradt le sokkal a bronzérmesektől, de neki idén nem jött össze az érem, hiába teljesített nagyon jól a felkészítés alatt, a versenyen kevéssé tudta megmutatni az erősségeit. Ezzel együtt, kulcsfontosságú tagja volt a csapatnak, akire a felkészítés és a verseny alatt is támaszkodhatunk mindannyian.

Akik követnek minket a facebookon, láthatják képes, sőt, mozgóképes beszámolóinkat, amelyeket hamarosan ide is feltöltünk majd. Mindenkinek köszönjük a támogatást, amit a csapat kapott, anyagiakat, szakmabelieket, erkölcsit: tanároknak, szülőknek, partnereinknek!

Jövőre Hongkongban gyűlnek majd össze a legjobb geográfusok -  Te ott leszel közöttük?

printer

Támogatóink

Támogatóink